Bortúrák a Farkasmály pincesor 10 pincéjében

-től előzetes bejelentkezés szerint 2 főtől induló programunk majdnem a teljes pincesort felöleli!

Bortúránk alkalmával nem csak egy pincészet, hanem egy egész pincesor múltjával és jelenével ismerkedhetnek meg. A Farkasmály pincesor 26 pincéjéből legalább 10-ben látogatást teszünk a túra során, amikor idegenvezető eleveníti fel számunkra a múltat. 11 pincét az 1960-as években nyitották egybe, amelynek eredményeként itt található Közép- és Kelet-Európa legnagyobb kézzel vájt pincerendszere.

Csúcsra járatása idején, több mint egymillió liter bor tároltak benne. Jelenleg ezek a pincék kihasználatlanok, de még így is ámulatba ejtő a helyenként 5 méteres belmagasság vagy a 8 méteres szélessége a pincéknek. Állomásról állomásra haladva idézzük fel az 1700-as évektől a helyi borkultúra alakulását és mindeközben Babiczki László, Bárdos és Fia és a Regélő Borház válogatott borai kerülnek a poharakba.

A 1,5-2 órás program során látványpincébe is vezet utunk. Bárdos Benjámin érlelő pincéje talán a legékesebb gyöngyszem a pincesoron. Utolsó állomásként a Regélő Borház várja Vendégeit, ahol a kóstolt borokból lehetőség nyílik vásárlásra is.

További információkért kattintson ide!