Farkasvér 2018. 5 literes palackban
Farkasvér 2018. 5 literes palackban

Farkasvér 2018. 5 literes palackban

Összesen 5 palack készült 2018-ban 5 literes változatban a farkasvérből, amelyek közül még 3 db sorszámozott keresi a gazdáját.

Cabernet franc, cabernet sauvignon és turán szőlőfajták házasításaként barrique hordóban érlelődött vörösbor, amelynek ízében és illatában a telt cseresznye, akácfa virága és a vanília élvezhető. 2018. november 25-én töltöttük palackba és korábbi tapasztalataink szerint a palackbuké optimális fokát 2023. közepén éri el.

A 2018-as év egy kiváló évjárat volt, így magas beltartalommal, telt aromákkal rendelkezik. Az egy éves hordós érlelés során savai szépen lekerekedtek. A hordók magyar kocsánytalan tölgyfából Jászberényben készültek.

A barrique hordós érlelés során nagyon fontos a hordóból való kifejtés idejének megválasztása. Ha túl sokáig marad a hordóban, akkor nagyon rátelepszik a borra a barrique íz. Ha túl korán vesszük ki, akkor pedig alig érződik és feltehetjük a kérdést, hogy miért is tettük bele!? Mint sokszor itt is az arany középút megtalálása a fontos. Boraink eredményességéhez Kalla Pál jászberényi kádár mester is hozzá járul, hiszen tőle vásároljuk évek óta a hordóinkat. Az új hordók a legszomjasabbak. Első töltés alkalmával literekben mérhető mennyiség szívódik fel a frissen égetett tölgyfában, melyet természetesen pótolni kell.

Kiváló ajándéklehetőség bármilyen alkalomra.

Ára: 12000 Ft / 5 liter